Nu taia prea multe calorii!

Daca esti de acord ca slabesti daca reduci aportul de calorii si intensifici arderea depozitelor este foarte important sa nu reduci prea multe calorii din necesarul zilnic.

In cazul in care scazi drastic aportul de calorii, risti sa scazi greutatea pierzand masa musculara (grasimea ramane, masa musculara scade). In acest fel, cel de-al doilea deziderat al unui program de slabit (sa arzi din depozitele de grasime nu mai poate fi atins; masa musculara este cuptorul caloriilor; cu cat masa musculara scade, scade si metabolismul (transformarea caloriilor in energie - ai nevoie de mai putina energie)

In concluzie, atentie mare la necesarul de calorii si la cat de multe calorii renunti zilnic.

Grasimea si Greutatea Corporala

Atat greutatea corporala (surplus de kg sau deficit de greutate) cat si grasimea corporala (intr-un procent scazut sau crescut fata de cel normal)  pot genera probleme de aspect corporal si de sanatate.

Pentru ca avem o tematica legata de slabire, vom aprofunda aici problemele legate de surplusul de greutate si procentul crescut de grasime corporala; in ce mod surplusul de greutate / grasime influenteaza aspectul / sanatatea si cum pot fi ele evaluate.

Surplusul de Greutate
In ceea ce priveste aspectul,  stim bine ca exista o stransa relatie intre cantar si oglinda (daca nu ne place ce arata cantarul, sunt mari sanse sa nu ne placa nici ce arata oglinda.
Din acest punct de vedere problemele sunt clare si nu voi mai insista asupra felului in care aspectul poate fi prejudiciat de surplusul de greutate.

Trecand la modul in care surplusul de greutate afecteaza sanatatea si confortul fizic, nu voi enumera decat faptul ca articulatiile, saracele, sunt pregatite sa "facă faţă" greutatii normale (greutatea normala pentru structura corporala careia ii apartin); o greutate mai mare va apasa cu un plus de sarcina pe articulatii si le va uza; Cat despre confortul fizic, imagineaza-te facandu-ti pedichiura si urcand scarile cu un respectabil bagaj abdominal (locul unde cel mai adesea surplusul de kg isi face bine simtita prezenta.

Surplusul de Grasime
Surplusul de grasime se regaseste cel mai adesea in colacei; Mai e nevoie de alt indiciu pentru a evalua masura in care aspectul corporal are de suferit de pe urma surplusului de grasime?

Daca iti lipseste motivatia de a arata bine si te impaci cu surplusul de grasime, nu trebuie sa-ti piara interesul pentru sanatate; Iata "ce-ti poate face" surplusul de grasime: boli de inima, hipertensiune arteriala, diabet zaharat de tip 2 si cateva forme de cancer. Este suficient?
Aboneaza-te si afla totul despre controlul greutatii! Urmeaza evaluarea starii de greutate (analiza corporala pt controlul greutatii)

info Grasimea si Greutatea Corporala