Doctor Mencinicopschi ne sfatuieste cum sa combinam alimentele pentru a manca sanatos (o conditie principala pentru reusita unui program de slabire).
Leguminoasele se combina cu amidonoasele si isi cresc valoarea biologica a proteinelor.
Dintre leguminoase se pot aminti: fasolea, soia, mazărea, năutul, lintea; iar dintre alimentele amidonoase, foarte cunoscutele: făină, pâine, orez, paste făinoase, cartofi, porumb.
Fasolea teci, varza, salata, morcovul , ceapa, telina, usturoiul, patrunjelul (legume bogate in saruri minerale, vitamine si antioxidanti) se pot asocia foarte bine cu alimente proteice (carne, peste, oua, soia, fasole etc);
ATENTIE! mai ales in dieta de slabire, nu combinati aceste alimente proteice cu legume bogate in amidon asa cum este cartoful.
Laptele nu se combina cu nimic; poate fi tolerata combinarea laptelui doar cu painea care a trecut printr-un proces de fermentatie cu drojdii sau maiele; Aceasta paine dospita, poate fi acceptata (in dieta de slabire - in cantitati foarte mici) in combinatie cu proteine animale.
In ceea ce priveste categorie grasimilor, aceste alimente se combina foarte bine cu verdeturile - sarurile minerale din verdeturi usureaza ruperea lipidelor.
Succes la slabit!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu